Over mij

Mijn naam is Lieke Gijzen (1986) en ik ben geboren en opgegroeid in Noord-Limburg. Ik ben op mijn 18e naar Nijmegen verhuisd om daar Pedagogiek te gaan studeren en woon daar nog altijd met veel plezier.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als vestigingscoördinator bij een landelijk huiswerkinstituut. Ik heb daar veel ervaring mogen opdoen met het werken met jongeren. Een leeftijdsgroep waar ik met veel plezier mee werk. Ook heb ik in deze baan veel te maken gehad met de ouders van deze jongeren.
Na een aantal jaren begon het te kriebelen en was ik toe aan een nieuwe stap. Ik wilde meer verdieping en meer aan de slag met alle processen waar we als mens mee te maken krijgen in ons leven.

Ik ben bij het Kempler Instituut de opleiding ‘Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestalt Gezinstherapeut’ gaan volgen.
Om de kennis die ik daar opgedaan heb, in te kunnen zetten, ben ik een aantal jaren terug van baan veranderd en heb ik een aantal jaren als ambulant gezinsbegeleider gewerkt. Op dit moment ben ik werkzaam als Multisysteemtherapeut.

Ik zie het als een mooie taak om een stuk met iemand mee te mogen lopen en om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van (jonge) mensen en hun naasten.
Een bijdrage aan het ontdekken van wie je bent en wat je wil met je leven, maar ook hoe je omgaat met de moeilijke dingen van ons bestaan.


Werkwijze

De opleiding die ik gevolgd heb, heeft als basis ‘Ervaringsgerichte therapie’ en ‘Gestalttherapie’.
Ervaringsgerichte therapie houdt in dat de gesprekken die de therapeut met jou (en je partner/gezin) voert, er op gericht zijn om jou/jullie een nieuwe ervaring mee te geven. We praten niet alleen óver wat er niet werkt of wat er anders moet, maar we laten jou/jullie direct ervaren wat er anders kan!

Gestalttherapie is gericht op het herstellen van het contact met jezelf en je omgeving, om zo weer verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Gestalttherapie helpt om te kijken naar dat wat ervoor zorgt dat het contact geblokkeerd wordt. Dit heeft vaak te maken met onaffe zaken uit het verleden en Gestalttherapie helpt om deze alsnog af te maken en de blokkade hiermee op te heffen.

Een belangrijk aspect van de Gestalt is gewaarwording en bewustwording van je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en gedrag. We zullen dan ook aan de slag gaan met wat er zich in het hier en nu voordoet en we helpen je/jullie om hier woorden aan te geven, zodat je een nieuwe, helpende ervaring kunt opdoen.

Dit alles om te zorgen dat je zelf, met alles wat je al weet en in je hebt, zo snel mogelijk weer in beweging komt en je je niet-werkende patronen kunt doorbreken.

Verder werken we systemisch waar het kan en waar dat passend is voor jouw hulpvraag. Dat betekent dat we er van uit gaan dat de wisselwerking tussen jou en je omgeving van wezenlijk belang kan zijn bij zowel het ontstaan, als het oplossen van jouw probleem. Bij relatie- en gezinstherapie klinkt dat misschien logisch, maar ook voor een aantal individuele problemen kunnen we uit ervaring zeggen dat het effectief en efficiënt kan werken om de belangrijke mensen uit je leven te betrekken bij de therapie.

‘Als een bloem niet bloeit, repareer dan de omgeving, niet de bloem.’
(Alexander den Heijer)

gestalt, gestalttherapie, therapie jongeren, therapie, therapie jongvolwassenen, therapie volwassenen, psychologische hulp, therapie regenbooggezin, relatietherapie, gezinstherapie, Kempler, Kempler Instituut Nederland, gezinstherapie regenbooggezin, therapie samengesteld gezin, gezinstherapie samengesteld gezin, Lieke Gijzen, Westervoort, Arnhem, Duiven, Zevenaar, Didam, Doesburg, Rheden, Elst, Velp, Rozendaal, psychologische hulp jongeren, psychologische hulp jongvolwassenen, psychologische hulp volwassenen, opvoedvragen, opvoedondersteuning, puber, pubers, tiener, tieners, kind, kinderen, ervaringsgericht, ervaringsgerichte therapie, ouderbegeleiding, de Liemers, Praktijk Lieke Gijzen, Praktijk Lieke Gijsen, Praktijk Lieke Gijssen, Praktijk Lieke Geisen, Praktijk Lieke Geijsen, Praktijk Lieke Geissen, Praktijk Lieke Geijssen